Egypti – Historiallinen ja aurinkovarma Egypti

Egypti – Historiallinen ja aurinkovarma Egypti

Egyptin hukaiseva historia ja kulttuuriperintö sekä takuuvarma auringon lämpö tekevät maasta loistavan lomakohteen. Matkaan voi yhdistellä monenlaista aktiviteettia. Punaisen meren rantakohteissa viihtyvät sukeltajat ja rentoutujat, Kairon ja Luxorin kaupungit tarjoavat katsauksen egyptiläiseen elämänmenoon. Maailman suurin joki, Niili, suistoineen on ainutlaatuinen kulttuuriympäristö. Niilin risteily on upea elämys. Eripituisilla risteilyillä pääsee tutustumaan jokivarren historiallisiin nähtävyyksiin, kuten ikiaikaisiin temppeleihin ja hautakammioihin.

Historian siipien havinaa

Gizan pyramidit ovat yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Näiden suunnattomien muinaisten rakennelmien edessä hiljentyy ajattelemaan menneen ajan kulua ja elämän kovuutta. Egyptin matkalla on mahdollista bongata pyramidien lisäksi myös toinen maailman suurista ihmeistä. Mm. Sharm El Sheikhistä järjestetään retkiä naapurimaa Jordaniaan, jossa pääsee tutustumaan Petran muinaiseen kaupunkiin.

Muita historiallisia vierailukohteita ovat Karnak, muinaisten Theeban kuninkaiden aikainen temppelikeskittymä;Vanhan Testamentin maisemissa Siinain vuorella sijaitseva Pyhän Katariinan luostari sekä Kuninkaiden laakso, muinaisten hallitsijoiden hautapaikka. Kairon vierailulla kannattaa tutustua kansallismuseon laajoihin kokoelmiin.

Näkymä Punaiselle merelle

Sharm El Sheikin upeaa rantamaisemaa

Sukellusta Punaisellamerellä

Punainenmeri on tunnettu upeasta vedenalaisesta maailmastaan. Rantakohteissa, kuten Sharm El Sheikhissä ja Hurghadassa on useita sukelluskouluja sekä järjestettyjä sukellusretkiä. Värikästä vedenalaista elämää pääsee ihailemaan myös snorklaten tai lasipohjaveneestä käsin.

Egyptissä tinkiminen on osa kaupankäyntiä

Tuoksuvat basaarit ovat pala itämaista kulttuuria ja aina kiinnostava vierailukohde. Perinteisissä basaareissa myydään kulta- ja hopea koruja, käsitöitä, matkamuistoja, antiikkia, mattoja, mausteita ynnämuita paikallisia tuotteita. Tinkiminen kuuluu Egyptissä asiaan ja on keskeinen osa kaupankäyntiä. Arabeilla on kaupankäynti verissä ja kaduilla ja toreilla kulkija pääseekin tämän tästä testaamaan neuvottelutaitojaan innokkaiden kauppiaiden kanssa.

Egyptiläistä iltaelämää

Paikalliseen tapaan kuuluu myös istuskelu ja kuulumisten vaihto teehuoneissa, joissa leijailee vesipiippujen aromikkaan tupakan tuoksu. Koska Egypti on muslimimaa, ei alkoholia tarjoilla kuin turisteille suunnatuissa baareissa ja yökerhoissa ja juomistaan joutuu pulittamaan melko paljon.

Perinteisen länsimaisen iltaelämän vieton sijaan kannattaakin tutustua esimerkiksi paikallisiin mukaansatempaaviin tanssinäytöksiin. Ravintolatarjonta on runsas, joten hyvä illallinen viihtyisässä ruokapaikassa on myös mukava tapa päättää kulunut päivä. Egyptiläisessa ruoassa maistuvat eri arabimaiden sekä mm. italialaisen ja ranskalaisen keittiön vaikutteet. Sianlihaa ei ole tarjolla, mutta kala-, kana-, sekä lammasruoat ovat herkullisia. Egyptiläisessä keittiössä käytetään paljon vihanneksia ja siksi myös maistuvaa kasvisruokaa on tarjolla paljon.

Mihin ja milloin matkustaa?

Egyptissä tunnettuja rantakohteita ovat: El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Sharm el Sheikh sekä Soma Bay. Myös pääkaupunki Kairo sekä eteläinen Luxor ovat tunnettuja kaupunkikohteita. Matkaan voi yhdistää kaupunki sekä rantaoleilua ja halutessaan myös risteilyn Niilillä. Aurinkomatkat, TUI, Tjareborg sekä Hispania järjestävät erityyppisiä matkoja Egyptiin. Matkatoimistot myyvät myös edullisia äkkilähtöjä Egyptiin. Edullista matkaa etsivän kannattaa katsastaa äkkilähdöt Egypti -listauksemme, josta löytyy kaikkien matkatoimistojen äkkilähdöt maahan.

Egyptiin voi matkustaa ympäri vuoden, tosin on joulu-helmikuulla on hieman viileämpää etenkin iltaisin ja öisin (päivän ylin lämpötila n. +22 C).

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Afrikka, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus
Lisää matkailuvinkki / kommentti