Dominikaaninen tasavalta – paratiisin tuntua

Dominikaaninen tasavalta – paratiisin tuntua

Jos jossain voi olla maanpäällinen paratiisi, on Dominikaaninen tasavalta erittäin lähellä sitä. Maa kattaa kaksi kolmasosaa Karibian toiseksi suurimmasta saaresta Hispaniolasta. Trooppisen vehreä luonto, upeat valkoiset rannat sekä kuplivan iloiset ja ystävälliset ihmiset tekevät maasta valloittavan lomapaikan, johon haluaa palata yhä uudelleen ja uudelleen. Merengue ja Bachata musiikkirytmit kaikuvat rannoilla ja kaupunkien kaduilla. Kauniin värikkäät talot, liikket ja hedelmätorit ovat todellinen ilo silmälle.

Kirkkaat ja lämpimät Karibian vedet ovat otolliset snorklaukselle ja sukeltamiselle. Kaikenlainen vesiurheilu onkin Dominikaanisessa tasavallassa suosittua. Rentouttavan rantalomailun lisäksi upean vehreä trooppinen luonto tarjoaa loistavat seikkailumahdollisuudet. Luontoreiteillä voi matkaa taittaa vaikka ratsastaen. Eritasoisista vuoristoreiteistä löytyy mieluisia patikointikohteita niin sunnuntaitallaajille kuin kokeneemmille vaeltajillekin. Golf harrastajille on tarjolla tasokkaita pelikenttiä.

Sosua Beach Dominikaanisessa Tasavallassa

Sosua Beachin rentoa rantamaisemaa

Miten ja milloin matkustaa?

Dominikaaninen tasavalta on pitkään ollut useiden matkatoimistojen valikoimissa. Cabarete, Puerto Plata, Punta Cana, Bahia de Maimon, Costa Dorada, Playa Dorada sekä Samanán niemi ovat tunnettuja rantakohteita, joissa on tasokkaat lomapalvelut. Pääkaupunki Santo Domingo sekä Santiago ovat maan suurimmat kaupungit. Tarjolla on myös yhdistelmä- ja kiertomatkoja, joilla osa lomaa vietetään eri kohteisiin tutustuen. Talvikausi on hyvää matkustusaikaa. Joulu-helmikuussa päivisin ei ole liian kuuma ja illat ovat miellyttävän viileitä.

Mikäli lomaltaan kaipaa täydellistä rentoutumista, kannattaa valita all-inclusive hotelli, jossa hintaan kuuluvat useimmat hotellin palvelut sekä ruoka ja juoma. Itsenäinen lomailu on myös mahdollista ja Dominikaaniseen tasavaltaan pääseekin helposti esim. New Yorkin tai Miamin kautta.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti