Aina aurinkoinen Costa del Sol

Aina aurinkoinen Costa del Sol

Costa del Sol eli Aurinkorannikko on suosittu lomailualue Espanjan Andalusiassa. Se sijaitsee Välimeren rannalla, Gatanniemen ja Gibraltarinsalmen välissä. Costa del Sol on auringonpalvojan unelmakohde, mutta sopii erinomaisesti myös lapsiperheille. Hienohiekkaisia ja siistejä rantoja on silmänkantamattomiin, ja kulkuyhteydet kaikkiin Andalusian mielenkiintoisimpiin kaupunkeihin ovat hyvät. Costa del Solilla on myös mahdollista harrastaa monenmoista urheilua; etenkin golfkenttiä on runsain mitoin. Ympäri maailmaa tulevien lomailijoiden ansiosta tunnelma on kansainvälinen.   

Costa del Golf

Euroopan tunnetuimpiin golfkohteisiin lukeutuva Aurinkorannikko on saanut ansaitusti lisänimen Costa del Golf: alueella on kymmenittäin tasokkaita golfkenttiä. Mikäli mielessä on tietty suosikkikenttä, jolle haluaa ehdottomasti päästä golfaamaan, kannattaa varaus tehdä etukäteen Suomesta käsin. Myös muun liikunnan ystäville on tarjolla monenmoisia aktiviteetteja. Patikoijat nauttivat pitkistä kävelyretkistä pilviä kohti kurkottelevilla vuorilla, ja vesiurheilusta pitävät voivat valita laajasta kirjosta eri lajeja.

Andalusialaisia herkkuja

Jokainen löytää varmasti mieleisensä monipuolisesta ravintolatarjonnasta, sillä valinnanvaraa on rennoista tapaspaikoista aina fine dining -ravintoloihin asti. Andalusialaisessa keittiössä käytetään paljon tuoreita vihanneksia ja kasviksia sekä kalaa ja muita mereneläviä. Kannattaa maistaa perinteisiä herkkuja, kuten vilvoittavaa, kylmää vihanneskeitto gazpachoa ja eri tavoin valmistettuja, tuoreita merenantimia. Iltaa voi jatkaa jossakin lukuisista, tunnelmallisista pianobaareista tai tanssimusiikkia soittavista yökerhoista.

Perinteikäs Fuengirola

Fuengirola sopii rauhallisesta elämänmenosta pitäville ja lapsiperheille. (kuva: Olaf Tausch CC-BY)

Fuengirola sopii rauhallisesta elämänmenosta pitäville ja lapsiperheille. (kuva: Olaf Tausch CC-BY)

Fuengirola on viihtyisä pikkukaupunki, jonka suosiolle lomakohteena ei näy suomalaisten keskuudessa loppua. Kaupunki on rauhallinen, ja elämä soljuu siellä eteenpäin verkkaisesti, kiirettä vailla. Fuengirolan vanhat korttelit ovat tunnelmallisia, ja pitkä rantabulevardi ravintoloineen ja kahviloineen houkuttelee kävelylle. Kaupunki sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä Málagasta, ja lähistöllä on monia muitakin houkuttelevia retkikohteita.

Málaga – nähtävyyksiä ja ostoksia

Málagassa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Paras paikka ostosten tekoon on Calle Larios lähiympäristöineen. Kotiinviemisiksi kannattaa hankkia ainakin kuuluisaa oliiviöljyä. Vanha satamakaupunki tarjoaa mielenkiintoista tutkittavaa myös kulttuurin ystäville. La Alcazaban maurilinnoitus ja Gibralfaron linnoitus, puukaiverruksin koristeltu barokkikatedraali ja muut kirkot, Pablo Picasson syntymäkoti ja taidemuseo ovat vain joitakin esimerkkejä laajasta tarjonnasta. Mikä parasta, lyhyen bussimatkan päässä on runsaasti lisää kiinnostavia kohteita ja kaupunkeja.

Málagassa kaupungin vilske ja rento rantaelämä kohtaavat. (kuva: Bollofino CC-SA)

Málagassa kaupungin vilske ja rento rantaelämä kohtaavat. (kuva: Bollofino CC-SA)

Tyylikäs Marbella

Julkisuuden henkilöiden suosimassa Marbellassa ei ole puutetta luksusmerkkien myymälöistä, hienoista hotelleista tai ylellisistä ravintoloista. Limusiinit päivystävät kadunkulmissa odottamassa rikkaita kuljetettaviaan, ja upeat loistoristeilijät ja jahdit ovat aaltojen keinutettavana satamassa. Tästäkin huolimatta tunnelma on varsin välitön, vaikkakin hillitty, eikä tavallisen matkailijan tarvitse tuntea oloaan vaivaantuneeksi.

Marbellassa viihtyvät parhaiten aikuiset matkailijat, jotka haluavat lomaansa pikantin säväyksen. (kuva: __Lolo__ CC-SA)

Marbellassa viihtyvät parhaiten aikuiset matkailijat, jotka haluavat lomaansa pikantin säväyksen. (kuva: __Lolo__ CC-SA)

Sierra Blancan vuoriston suojissa oleva Marbella on kukkaistutuksineen ja pulppuavine suihkulähteineen hyvin kaunis ja siisti kaupunki. Viehättävässä Casco Antiguon vanhassa kaupungissa valkoiseksi kalkitut talot takorautaisine parvekkeineen muodostavat tunnelmallisen ympäristön. Välillä voi poiketa taidegalleriaan tai johonkin lukuisista pikkuliikkeistä. Pääkatu Avenue de Ricardo Soriano ja valtava La Cañadasin ostoskeskus tarjoavat lisää ostosmahdollisuuksia.

Kun nälkä yllättää, alueella on paljon mukavia ja mutkattomia ravintoloita. Vaihtoehtoisesti voi suunnata Puerto Banoksen satamaan, jossa voi levähtää kahvilassa tai ravintolassa ja nauttia samalla merinäköalasta. Kulttuurin ystäville on tarjolla lukuisia kiinnostavia museoita ja taidenäyttelyitä, ja lisää nähtävää, kuten maurilaisia linnoja, on läheisissä kylissä. Marbellasta pääsee myös kätevästi laivalla Marokkoon.

Elämää sykkivä Torremolinos

Pikkuruisesta kalastajakylästä lomarannikon keskukseksi kasvanut Torremolinos on täynnä viehättäviä ravintoloita, ja yöelämä on vilkasta. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät, eivätkä hinnat huimaa päätä. Rannalla löhöilyn ohella Torremolinoksessa voi viettää aikaa esimerkiksi golfaten, ratsastaen ja kalastaen. Kaupungista on vain lyhyt bussimatka Málagaan, ja lähistöllä on runsaasti muitakin mielenkiintoisia retkikohteita.

Torremolinos on täynnä elämää sekä päivällä että yöllä. (kuva: Tango22 CC-BY)

Torremolinos on täynnä elämää sekä päivällä että yöllä. (kuva: Tango22 CC-BY)

Matkaan!

Aurinkorannikolle järjestetään runsaasti valmiita matkoja, ja hotellitarjonta on monipuolinen. Joukossa on myös omatoimikohteita, joihin saa varattua lennot ja hotellin matkatoimiston kautta. Lennot ja hotellin voi kuitenkin halutessaan etsiä helposti itsekin internetin kautta. Katso Matkaopas.info:n hotellihaku ja lentohaku. Artikkelissa esiteltyjen kaupunkien lisäksi suosittuja lomakohteita Costa del Solilla ovat esimerkiksi Benalmádena, josta on kerrottu lisää Torremolinosta käsittelevässä artikkelissa, ja Nerja.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Golf, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti