Chicago – Michiganjärven helmi

Chicago – Michiganjärven helmi

Onko Yhdysvaltojen suurimmat kaupungit jo nähty? Ota suunnaksi Chicago, Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki ja maan kulttuurikeskus. Pilvenpiirtäjistään, Al Caponesta ja kuumista kesistään tunnettu Chicago tarjoaa kulttuurinnälkäisille matkalaisille silmänruokaa. Art Institute of Chicagossa pääsee ihastelemaan muun muassa impressionistien töitä, arkkitehtuurifanien kannattaa tutustua preeriatyyliä edustavaan Robie Houseen ja näköaloja kaipaavalle on omiaan Yhdysvaltain korkein rakennus, 442-metrinen Willis Tower.

Sisämaan kulttuurikaupunki

Gloud Gate -taideteos (Kuva: Bert Kaufmann CC BY 2.0)

Gloud Gate -taideteos (Kuva: Bert Kaufmann CC BY 2.0)

2.7 miljoonan asukkaan Chicago on Yhdysvaltain kolmanneksi suurin kaupunki, ja se on kulttuurin lisäksi merkittävä elinkeinoelämän ja teollisuuden keskus. Illinoisin osavaltioon kuuluva Chicago sijaitsee Michiganjärven eteläpäässä, Yhdysvaltojen koillisosassa. Chicagossa vallitsee mannerilmasto, joten kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvet suomalaiseenkin makuun kylmiä ja lumisia. Chicagoon kannattaakin suunnata joko alkukesästä tai -syksystä.

Kulttuuria, rantalomaa ja shoppailuterapiaa

Taidemuseon, Robie Housen ja Willis Towerin jälkeenkin Chicagossa riittää nähtävää. Arkkitehtuurin ihastelun lomassa Chicagossa voi viettää myös rantalomaa: kaupungilla on 26 mailia julkisia rantoja, joista valita omansa! Chicagon yksi lukuisista maamerkeistä löytyy Navy Pier -satamasta, jossa komeilee 150-metrinen maailmanpyörä. Ihmeteltävää tarjoaa myös Adlerin planetaario, Fiel Museum of Natural History -museo ja maailman suurin sisäakvaario, Shedd Aquarium.

Taidemuseossa ihmettelyä (Kuva: Phil Roeder CC BY 2.0)

Taidemuseossa ihmettelyä (Kuva: Phil Roeder CC BY 2.0)

Chicagosta löytyy lukuisia puistoja piknik-taukoja ja kävelyretkiä varten, katsastamisen arvoisia ovat ainakin Lincoln Park ja Millennium Park. Michigan Avenuen Magnificent Mile -ostoskatu taas tarjoaa akuuttia helpotusta shoppailun nälkäsille: kadulta löytyy yli 160 liikettä. Musiikin ystäville kaupungista löytyy live-musiikkia ja ulkoilmakeikkoja genrestä toiseen, kesällä taas jammaillaan Chicago Blues -festareilla. Nauruhermoille tehojumppaa saa The Second City -komediaklubilla.

Herkkusuiden Chicago

Huvipuistossa hurvittelua (Kuva: Blaskar Peddhapati CC BY 2.0)

Huvipuistossa hurvittelua (Kuva: Blaskar Peddhapati CC BY 2.0)

Chicagon ravintolatarjonnasta löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotain, sillä kaupungista löytyy yli 7000 ravintolaa, kattaen kaikki budjettien ja makujen kirjot. Chicagon ikonisimpia annoksia ovat Chicago-style hot dog ja deep dish pizza, joka valmistetaan pyöreässä pannussa. Pizzan noin kolmen senttimetrin korkuinen reuna ja täytteiden lähes kirjaimellinen ylitsevuotavuus ovat nälkäisimmänkin matkalaisen pelastus. Ruokafriikkien kannattaa suunnistaa Chicagoon ruokafestivaalien aikaan: kesällä järjestetään Taste of Chicago -festarit ja syyskuussa Chicago Gourmet.

Kun Chicago kutsuu

Finnair lentää Chicagoon 13.6.–17.10.2015. Muina aikoina Chicagoon voi lentää yhdellä vaihdolla esimerkiksi Berliinin kautta varsin edullisesti, noin 500-600 euron hintaan. Hotelleja ja ravintoloita on niin paljon, että jokaiselle budjetille löytyy varmasti omansa. Yhdysvalloissa matkustaessa kannattaa muistaa, että kaikista palveluista maksetaan tyypillinen 15-18 % suuruinen tippi.

Chicagossa kannattaa käyttää joukkoliikennettä, ellei suhtaudu intohimoisesti suurkaupunkiajamiseen. Liikkuminen onnistuu kätevästi metrolla, jonka nimi Chicagossa on L, CTA-kaupunkijunalla tai Metra-lähijunalla. Kätevintä on hankkia Visitors Pass -kortti, johon voi ladata matka-aikaa päivästä aina 30 päivään asti. Visitors Passeja myydään juna-asemilla ja useissa kapoissa.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Kaupunkilomat, Matkakohteet, Pohjois-Amerikka
Lisää matkailuvinkki / kommentti