Cancún – kaunis viihdeparatiisi Karibianmeren rannikolla

Cancún – kaunis viihdeparatiisi Karibianmeren rannikolla

Cancún on perinteinen viihdettä ja aktiviteetteja tarjoava rantalomakohde, jonka taianomaisen kauniit puitteet ja lähiseutujen maisemat takaavat kuitenkin unohtumattoman ja ainutlaatuisen lomakokemuksen. Turismin kukoistus ei Cancúnin vilkkaassa lomakaupungissa häiritse, vaan se täydentää kaupungin jo ennestään eloisaa ja aina yhtä hilpeää tunnelmaa, josta tekee mieli saada osansa. Cancúnissa pääsee kaiken hurvittelun lisäksi tutustumaan myös meksikolaiseen kulttuuriin ja historiaan, jotka nekin jättävät lähtemättömän jäljen matkailijoiden sydämiin.

Quantana Roon aktiivinen lomakaupunki

Cancún sijaitsee Meksikon itärannikolla Quintana Roon osavaltiossa. Se on 70 kilometriä etelään sijaitsevan Playa Del Carmenin ohella suosituimpia lomakaupunkeja Meksikossa. Cancúnin kaupunki on kasvanut todella nopeasti nykyiseen loistoonsa viimeisen 40 vuoden aikana- Tällä hetkellä kaupungin väkiluku on jo yli 750 000 ja asukkaista suurin osa on meksikolaisia, joskin syntyperäisiä cancúnlaisia on aika vähän.

Cancún sijaitsee Jukatanin niemimaalla, mikä on tunnettua hurrikaanialuetta. Hurrikaani on aiheuttanut merkittäviä tuhoja pari kertaa, mutta myös onnekkaita sattumia on koettu, kun hurrikaanit ovat menneet kaupungin ohitse tekemättä lainkaan vahinkoa. Hurrikaaneista johtuen paras aika matkustaa kaupunkiin on talvikautena ja keväällä, eli kesä-marraskuun välisen ajan ulkopuolella.

Loputtomasti tekemistä ja kaivattua rentoutumista

Katukuvaa Cancunissa (kuva: Luis Miguel Bugallo Sánchez  CC-BY-SA)

Katukuvaa Cancunissa (kuva: Luis Miguel Bugallo Sánchez CC-BY-SA)

Cancúnin ja Playa Del Carmenin lomakohteet sijaitsevat niin lähekkäin, että monet turistit yhdistävät lomaansa kummankin kaupungin. Rauhallisempi, joskin turistien täyteinen Playa Del Carmen on suositumpi perheiden keskuudessa, kun taas Cancún on tunnettu vilkkaasta viihde- ja yöelämästä ja lukuisista ostosmahdollisuuksista, mikä tekee siitä suositun kohteen mm. nuoremmille matkailijoille.

Cancún tarjoaa upeat puitteet aktiviiselle ja viihteen täyteiselle rantalomalle. Erinomainen rantalomakohde se on valkeiden rantojensa ja kauniina loistavan Karibianmeren ansiosta. Suosittuja aktiviteetteja Cancúnissa ovatkin sukeltaminen, surffaus ja snorklaus, sekä kalastus. Cancún sopii siis vesipedoille, jotka ovat meressä kuin kotonaan.

Pelkästään vesipedoille kaupunki ei kuitenkaan ole, vaan sinne voi halutessaan tulla pelaamaan golfia, ratsastamaan, kokeilemaan tennistä tai tutustua hurjapäisempiin lajeihin, kuten benji-hyppyyn ja köysiratoihin. Koska Cancún on täyden palvelun lomakaupunki, löytyy rentoutumiseen rantojen lisäksi myös kylpylöitä, joissa voi mennä mm. erilaisiin kauneushoitoihin.

Runsaasti ostosmahdollisuuksia ja vilkas yöelämä

Cancún sopii kohteeksi shoppailuhulluille, sillä kaupungsta löytyy useampi ostoskeskus. Näitä ovat mm. Plaza las Americas ja La Isla. Ostosmahdollisuudet käsittävät niin kansainvälisiä luksumerkkejä ja liikkeitä kuin myös paikallista käsityötä ja runsaasti potentiaalisia matkamuistoja. Suosittuja matkamuistoja ovat esimerkiksi meksikolaiset korut ja keramiikka perinteistä leveää hattua sombreroa tai laadukasta paikallista tequilaa unohtumatta.

Shoppailun lisäksi Cancún on tunnettu yöelämästään ja myös lähialueilla lomailevat turistit hakeutuvat kaupungin trendikkäisiin yökerhoihin ja baareihin. Meksikolaisten lisäksi näissä voi törmätä mm. amerikkalaisiin opiskelijoihin, joiden keskuudessa Cancún on suosittu lomakohde. Cancúnissa järjestetään myös osavaltion nimeä kantava Quantana Roo-karnevaali, joka pidetään melkeinpä parhaimpaan turistiaikaan, eli helmikuussa.

cancun-ylailma

Värikäs Cancun (kuva: Mardetanha CC-BY-SA)

Museoita ja esittävää taidetta

Pelkästään shoppailua ja hurvittelua ei Cancúnin upeassa kaupungissa tarvitse harrastaa, vaan matkalla voi tutustua myös kulttuuriin ja historiaan, jota Meksikolla riittää. Cancúnissa on esimerkiksi erilaisia museoita, joissa pääsee tutustumaan mm. Jukatanin niemimaan alueen kaivauksiin ja kansantaiteeseen.

Cancúnissa järjestetään myös erilaisia teatteri- ja musiikkiesityksiä, jotka ovat yleensä erilaisuutensa ja ainutlaatuisuutensa vuoksi alueelle saapuneiden turistien mieleen ja tarjoavat kaivattua kontrastia rantalomailulle.

Unohtumattomia retkiä lähialueille

Legendaarinen Isla de Mujeresin saari sijaitsee aivan lyhyen matkan päässä Cancúnista, joten kauniilla saarella kannattaa ehdottomasti lähteä käymään, varsinkin jos kaipaa vaihtelua hektiselle Cancúnin kaupunkielämälle ja tahtoo hetken rentoutua luonnon keskellä. Lautalla matka saarelle taittuu alle tunnissa ja perillä odottaa rauhallinen paratiisi.

Tulumin raunioita

Tulumin raunioita

Cancúnin lähistöllä sijaitsevat myös usean maya-kaupungin rauniot, joten niitä kannattaa lähteä katsomaan lähempää. Esimerkiksi Tulumin ja Chichen Itzan kuuluisien maya-kaupunkien raunioille järjestetään opastettuja päiväretkiä. Missään muualla ei pääse yhtä hyvin kosketuksiin meksikolaisen historian ja kulttuurin kanssa kuin näillä upeilla raunioille. Chichen Itzan rauniot ovat kaikkein eniten säilyneet ja ne ovatkin päässeet Unescon maailmanperintölistalle.

Retkiä voi Cancúnista tehdä enemmänkin, kun kaupunki tuntuu jo muuten läpi kolutulta. Kaunis Cozumelin saari tarjoaa erilaiset ja upeat sukelluspuitteet ja Jukatanin niemimaa on täynnä erilaisia teemapuistoja, joista löytyy eläimiä ja aktiviteetteja kaikkien mieleen.

Matkailijalle

Cancún on suosittu pakettimatkakohde ja paras tapa lähteä sinne Suomesta lomalle onkin valmismatka. Tällöin ei tarvitse huolehtia sopivien lentojen etsimisestä, vaan perille pääsee järjestetyllä lennolla suoraan Cancúniin. Cancúniin ei lennetä suoria lentoja, joten omatoimisten matkailijoiden kannattaa käyttää runsaasti aikaa edullisten reittilentojen etsimiseen.

Suosittuna turistikohteena Cancúnista ei ole vaikea löytää majoitusta ja varsinkin erilaiset luksushotellit ja lomakeskukset ovat yleisiä kaupungissa. Majoitusta löytyy kuitenkin myös edullisemmalle budjetille ja varsinkin nuoremmat matkailijat viihtyvätkin yleensä hieman vaatimattomimmissa majoituskohteissa.

Cancunissa jalkaisin voi liikkua, jos ei mieli mihinkään kauas. Kätevin tapa päästä kaupungissa paikasta toiseen ovat kuitenkin bussit, jotka liikennöivät sujuvasti ympäri kaupunkia. Taksikin on varteenotettava vaihtoehto, tosin hintojen kanssa kannattaa olla tarkka, sillä taksimittaria ei välttämättä käytetä.

Cancunissa pärjää turistina englannin kielellä, mutta espanjan osaamisesta on hyötyä, varsinkin jo suuntaa hieman kauemmas kaupungin keskusta-alueelta.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Matkakohteet, Ostokset, Rantalomat, Teema, Väli-Amerikka ja Karibia
Lisää matkailuvinkki / kommentti