Buenos Aires – argentiinalaista tangoa ja jalkapalloelämyksiä

Buenos Aires – argentiinalaista tangoa ja jalkapalloelämyksiä

Buenos Aires on sekoitus eurooppalaishenkistä kultuuria ja eteläamerikkalaista huoletonta elämäntyyliä. Tango ja jalkapallo näkyvät viehättävän kaupungin katukuvassa ja matkailija saakin helposti osansa näistä molemmista.

Monikulttuurinen kaupunki

Buenos Aires on Argentiinan pääkaupunki ja samalla maan suurin kaupunki. Kaupungissa asuu noin 3 miljoonaa ihmistä. Buenos Airesin väestö on varsin monimuotoista Espanjasta, Saksasta ja Italiasta aikoinaan saapuneiden siirtolaisten vuoksi. Lisäksi siellä on lukuisia muualta tulleita ryhmiä, kuten arabeja, juutalaisia, armenialaisia, kiinalaisia ja perulaisia. Nämä väestöryhmät ovat tuoneet värikkäät sävynsä Buenos Airesissa puhuttavan espanjan eri murteisiin. Valtaosa kaupungin asukkaista on uskonnoltaan katolilaisia.

Buenos Airesissa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Lämpimin kuukausi on tammikuu, jolloin lämpötila pysyttelee lähes poikkeuksetta 30 asteen tuntumassa. Kylmintä taas on kesä-heinäkuussa. Suomalaisen näkökulmasta onkin siis oiva idea lähteä Suomen talvea pakoon Buenos Airesin lämpöön.

Tangoa San Telmossa ja ennennäkemätöntä urheiluhuumaa

Tangoa San Telmossa (kuva: Tiago Zaniratti CC-BY)

Tangoa San Telmossa (kuva: Tiago Zaniratti CC-BY)

Buenos Aires on yhdistelmä argentiinalaista tangoa ja jalkapalloa. Matkailijan kannattaa ehdottomasti käydä San Telmon kaupunginosassa tutustumassa ympäri maailmaa ihastuttaneeseen kuumaan tangoon ja ehkä osallistua itsekin tanssikurssille. Lisäksi San Telmon boheemi kaupunginosa tarjoaa viehättävää kahvilakulttuuria, antiikkia ja siirtomaa-ajan eurooppalaisvaikutteista arkkitehtuuria.

Buenos Aires on yksi maailman jalkapallokaupungeista ja siellä onkin useita tunnettuja jalkapallojoukkueita. Kaupungissa vierailevan on ehdottomasti käytävä katsomassa edes yksi jalkapallo-ottelu ja päästä osaksi kaupunkilaisten urheiluhuumaa. Varsinkin MM-kisojen aikaan kaupunki elää aivan omaa elämäänsä, onhan Argentiina myös yksi menestyneimmistä jalkapallomaista.

Pihviä punaviinin kera ja värikäs La Boca

La Bocan värikkäät talot (kuva: Martini CC-BY-SA)

La Bocan värikkäät talot (kuva: Martini CC-BY-SA)

Argentiina on tunnettu hyvistä viineistään ja maailman parhaista pihveistä. Näitä molempia on tarjolla myös Buenos Airesissa, joka tarjoaa ensiluokkaisen näkymän maan ruokakulttuuriin. Hintataso on suomalaisille ihastuttavan edullinen.

La Bocan kaupunginosa on matkailijan nähtävä. Siellä saa aikaa kulumaan useitakin tunteja kävelemällä pitkin katuja ja ihastelemalla toinen toistaan upeimpia värikkäitä taloja. Ihastuttavan arkkitehtuurin lisäksi La Boca tarjoaa ihania ja viihtyisiä pikkukahviloita.

Buenos Airesissa sijaitseva hautausmaa, Cemeterio de la Recoleta, on niin kaunis, että matkailijan on ehdottomasti päästävä näkemään se. Buenos Aires on myös läheisessä kosketuksessa Argentiinan luontoon ja sitä pääsee ihastelemaan helposti lähtemällä esikaupunkiin, sillä kaupunki on sen ympäröimä.

Cemeterio de la Recoleta (kuva: Martini CC-BY-SA)

Cemeterio de la Recoleta (kuva: Martini CC-BY-SA)

Matkalle lähdössä

Suomesta ei pääse BuenosAiresiin suoralla lennolla, mutta sinne voi helposti lentää esimerkiksi Englannin, Saksan tai Espanjan kautta. Turistikohteena Buenos Airesista löytyy useita majoitusvaihtoehtoja. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeimpia hotelleja, mutta tarjolla on on myös edullisempia vaihtoehtoja yösijaksi matkailijalle.

Kaupungissa pääsee liikkumaan parhaiten metrolla, mikä on jo elämys itsessään. Myös bussilla pääsee kätevästi paikasta toiseen, varsinkin jos vierailu esikaupunkialueilla kiinnostaa. Lauttaliikenne on aktiivista ja sillä pääseekin kätevästi muihin rantakaupunkeihin.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Etelä-Amerikka, Kaupunkilomat, Matkailu, Matkakohteet, Uncategorized
Lisää matkailuvinkki / kommentti