Brač – upeita rantoja ja kaupunkielämää

Brač – upeita rantoja ja kaupunkielämää

Bračin saari sijaitsee Adrianmerellä, Kroatian rannikon tuntumassa. Se on Kroatiaan kuuluvista saarista kolmanneksi suurin. Bračin erottaa läheisestä Hvarin saaresta Hvarin kanava. Saarelle on ominaista kaunis luonto ja miellyttävät rannat. Bračin maaperä on hedelmäistä, joten saarella viljellään erityisesti oliiveja ja sitrushedelmiä. Niistä jalostetut tuotteet ovat paikallisten viinien ohella mukavia kotiinviemisiä.

Bol

Bračin eteläosassa oleva Bol on viihtyisä rantakohde. Kaupunki sijaitsee lähellä Adrianmeren parhaimpiin rantoihin kuuluvaa Zlatni Ratia. Bolin ravintolatarjonta on tasokas ja monipuolinen. Kohtuuhintaisia vaihtoehtoja on runsaasti perinteisistä, paikallisia herkkuja tarjoavista paikoista aina kansainväliseen ruokaan keskittyneisiin ravintoloihin. Ruokajuomana kannattaa ehdottomasti maistaa Bolski Plavac -viiniä. Jos kunto kestää, voi lähteä päiväretkelle Bolska Kruna -vuorelle. Ylös kavuttuaan pääsee ihailemaan huikeaa näköalaa.

Veneitä Bolin satamassa. (kuva: Hedwig Storch CC-SA)

Veneitä Bolin satamassa. (kuva: Hedwig Storch CC-SA)

Supetar

Supetarin kaupunki sijaitsee saaren pohjoispuolella. Toisin kuin Bolilla, Supetarissa keskitytään rantaelämän sijasta pikemminkin kaupungin humusta nauttimiseen. Supetarissa järjestetään kesäisin runsaasti erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi konsertteja. Tällöin myös iltaelämä on vilkasta. Kaupungin omat rannat eivät sen sijaan ole Boliin verrattuna kummoisia. Supetarista voi kuitenkin tehdä kätevästi päiväretkiä läheisille rannoille. Supetarista käsin on myös helppo piipahtaa esimerkiksi Splitin kaupungissa, jonne matka kestää alle tunnin.

Supetarin satama (kuva: Zuffe CC-SA)

Supetarin satama (kuva: Zuffe CC-SA)

Matkaan!

Brac kuuluu ainakin Apollomatkojen kohdevalikoimaan. Saarelle voi lähteä myös omatoimimatkalle. Tällöin kannattaa varata esimerkiksi Blue 1:n lennot Splitiin, josta loppumatkan voi taittaa kantosiipialuksella tai autolautalla.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Kaupunkilomat, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Surffaus, Teema, Vaellus
Lisää matkailuvinkki / kommentti