Baleaarit – kutsuva lomasaarten kolmikko

Baleaarit – kutsuva lomasaarten kolmikko

Baleaarien saariryhmä on yksi Espanjan autonomisista maakunnista ja se sijaitsee läntisellä Välimerellä Ranskan etelärannikon sekä Espanjan itärannikon tuntumassa. Saariryhmä koostuu kolmesta pääsaaresta, Mallorcasta, Menorcasta sekä yhden kokonaisuuden muodostavasta Ibizasta ja siitä kapealla salmella erottuvasta Formenterasta. Lisäksi kolmen pääsaaren edustalla on lukuisisia pienempiä saaria. Saarilla asuu yhteensä noin miljoona asukasta, joista reilu kolmasosa Mallorcalla sijaitsevassa saariryhmän pääkaupunki Palmassa.

Vaikka saariryhmä muodostaakin yhtenäisen kokonaisuuden on jokaisella saarella oma erilainen historiansa. Mallorca on saanut paljon vaikutteita roomalaisilta, ja Menorca puolestaan maassa pitkään oleskelleilta englantilaisilta. Ibizaa ovat pitäneet hallussaan sekä kartagolaiset että arabit, jotka ovat molemmat jättäneet saarelle omat vaikutteensa.

Saarten matkailijakunnassa on niiden maantieteellisestä samankaltaisuudesta huolimatta eroa. Mallorca on perinteinen rantalomanviettopaikka ja etenkin saksalaisten ja englantilaisten suosiossa. Menorcalle suuntaavat hiukan rauhallisempaa ja hiljaisempaa lomailua arvostavat. Ibiza puolestaan on lukuisine klubeineen jo lähes legendaarinen yöelämän keskus.

Jokaisella Baleaarien saarista on omanlaisensa matkailijaprofiili.

Jokaisella Baleaarien saarista on omanlaisensa matkailijaprofiili.

Miten matkustaa Baleaareille

Useat valmismatkojen tarjoajat järjestävät matkoja Baleaarien saarille. Sesonki sijoittuu kevät-, kesä- ja syyskuukausiin. Keväällä ja syksyllä lämpötila säilyy kuitenkin yleensä +20C tuntumassa, joten hellekelejä halajavien kannattaa varata matkansa kesälle. Mikäli paikanpäälle haluaa matkustaa itsenäisesti, on saarille useita päivittäisiä lentoja manner-Espanjan suurimmista kaupungeista. Lisäksi halpalentoyhtiöt, kuten Ryanair ja Easyjet kuljettavat saarille useista Britannian kaupungeista. Reitit ja aikataulut saattavat vaihdella vuodenajoista riippuen, joten kannattaa tarkistaa tarkat tiedot yhtiöiden sivuilta. Saarille on myös lauttayhteyksiä itärannikon kaupungeista mm. Barcelonasta sekä Valenciasta. Saaret ovat lisäksi linkittyneitä toisiinsa sekä lento- että lauttayhteyksin.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Golf, Matkakohteet, Rantalomat, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti