Autonvuokraus ulkomailla

Autonvuokraus ulkomailla

Auton vuokraaminen luo uusia ulottuvuuksia matkustamiseen. Matkasta saa enemmän irti, kun varsinaisen matkakohteen lisäksi pääsee tutustumaan lähiympäristöön. Toisaalta vuokra-auto tuo myös vapautta, kun aikatauluista ja reiteistä saa päättää itse. 

Auto kannattaa vuokrata jo ennen matkaa

Auto on helpointa vuokrata jo ennen matkaa Suomesta käsin: vuokrausehtoihin saa tutustua rauhassa, eikä varaustapahtumaa tarvitse välttämättä hoitaa vieraalla kielellä. Liikkeellä kannattaa olla ajoissa, sillä tavallisesti vuokraushinnat ovat sitä halvemmat, mitä aikaisemmin varaus tehdään. Loma-aikoina hinnat ovat yleensä normaalia korkeammat, mutta toisaalta tarjolla saattaa olla edullisia pakettitarjouksia. Tunnetun firman valitsemalla voi olla varma siitä, että sovitunlainen auto odottaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Vuokrausehtoihin on hyvä perehtyä huolella

Autovuokraamot edellyttävät yleensä, että vuokraajalla on käytössään luottokortti. Näin ne voivat periä jälkikäteen esimerkiksi parkkisakoista koituneita kuluja. Kannattaa myös huomioida, että Euroopan unionin ulkopuolisissa maissa tarvitaan kansainvälinen ajokortti.

Hintoja vertailtaessa ja varausta tehtäessä kannattaa olla erityisen tarkkana kilometri-, polttoaine- ja palautusaikasääntöjen osalta. Sisältääkö hinta tietyn määrän matkakilometrejä ja jos, paljonko ylittyneistä kilometreistä joutuu maksamaan? Palautetaanko auto täyteen tankattuna? Entäpä mitä tapahtuu, jos auto palautetaan myöhässä? On myös hyvä miettiä etukäteen, kuinka moni matkaseurueeseen kuuluva aikoo ajaa autolla. Vuokraamot veloittavat nimittäin tavallisesti lisämaksun ylimääräisistä kuljettajista. Lisävarusteiden tarvekin kannattaa pohtia – tarvitaanko lapsille esimerkiksi turvaistuimia, tai halutaanko käyttöön navigaattori? Kannattaa harkita myös lisämaksullisten vakuutusten ottamista esimerkiksi kolarin tai varkauden varalta.

Europcarin toimipiste Münchenin lentokentällä Saksassa.

Europcarin toimipiste Münchenin lentokentällä Saksassa.

Auton noutaminen

Auto kannattaa tutkia tarkkaan ennen ajamaan lähtemistä ja verrata mahdollisia vaurioita vuokrasopimukseen merkittyihin vikoihin. Näin välttyy maksamasta aiempien vuokraajien autolle aiheuttamia vahinkoja. Kannattaa myös varmistua siitä, että saa kirjallisen vuokrasopimuksen. Vuokrasopimukseen on hyvä perehtyä ainakin sen verran, että tarkistaa tietojen oikeellisuuden. Sopimuksessa tulisi esimerkiksi olla merkintä vakuutuksista.

Autovuokraamoiden hintavertailu sujuu näppärästi eAutovuokraamon ja Ebookersin hakukoneilla

Autovuokraamoja on helppo vertailla internetin hakukoneiden avulla.

Ebookersin hakukoneeseen voi määritellä, haluaako noutaa auton lentokentältä, kaupunkitoimistosta vai jostakin tietystä osoitteesta. Samoiten voi valita, palauttaako auton noutopaikkaan vai muualle. Kaupungin tai lentokentän lisäksi hakukoneeseen merkitään nouto- ja palautuspäivä kellonaikoineen sekä kuljettajan ikä. Hakutuloksia voi vielä rajata määrittelemällä, haluaako autoon ilmastoinnin, ja toivooko vaihteiston olevan manuaalinen vai automaattinen. Ebookersin hakukoneen avulla on helppo varata myös lento ja auto -, hotelli ja auto – sekä lento, hotelli ja auto -paketteja niin Suomeen kuin ulkomaillekin. Internetsivujen asiakastuesta löytyy vastaus moneen kysymykseen, ja tarvittaessa voi olla yhteydessä arkisin klo 8-18 avoinna olevaan myyntipalveluun.

eAutovuokraamon hakukone löytää taatusti halvimmat vuokraushinnat. Hakukoneessa on mukana kaikki johtavat vuokraamot ja tiedot yli 6 000 suomalaisesta ja ulkomaalaisesta matkakohteesta. Helppokäyttöisestä hakukoneesta valitaan kohdemaa ja -kaupunki sekä auton toivottu sijaintipaikka niin noudon kuin palautuksenkin osalta. Lisäksi merkitään nouto- ja palautuspäivämäärä kellonaikoineen. Internetsivuilla varaustietoja saa tarvittaessa muutettua vielä varauksen tekemisen jälkeenkin. Asiakaspalvelun tavoittaa maksuttomasta palvelunumerosta arkisin klo 10-20.

Matkalinkit


Aihe: Autonvuokraus
Lisää matkailuvinkki / kommentti