Alicante – espanjalaista tunnelmaa koko perheen rantakohteessa

Alicante – espanjalaista tunnelmaa koko perheen rantakohteessa

Viihtyisä Alicanten satamakaupunki sijaitsee Costa Blancan alueella Espanjassa. Siistissä ja hyvinhoidetussa pikkukaupungissa viihtyvät kaikenikäiset, ja tunnelma on hyvin espanjalainen. Palmujen reunustamat valkohiekkaiset rannat odottavat rentoutujia, eikä yöelämääkään etsivien tarvitse pettyä. Kaupungin vanhassa osassa on mukava seikkailla hienoja rakennuksia ihastellen, ja läheiset vesipuistot ovat varmasti perheen pikkuväen toivekohde.

Kävelyretkiä, El Barrion nähtävyyksiä ja näköalan ihailua Santa Bárbaran linnoitukselta

Puhtaat ja leveät rannat sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille. (kuva: The Joneses CC-SA)

Puhtaat ja leveät rannat sopivat erinomaisesti myös lapsiperheille. (kuva: The Joneses CC-SA)

Alicanten valkohiekkaisia, siistejä rantoja reunustavat palmut ja kaunis rantabulevardi. Värikkäin marmoripaloin päällystettyä Explanada de España -kävelykatua pitkin on myös mukava kuljeskella ja ihmetellä sataman hulinaa. Välillä voi levähtää jossakin lukuisista viihtyisistä kahviloista ja ravintoloista.

Vanhassa kaupunginosassa eli El Barriossa voi tehdä kävelyretkiä kapeita, pastellinväristen talojen reunustamia kujia pitkin. Samalla kannattaa ehdottomasti poiketa Iglesia de Santa Maria -kirkossa. Pyhän Marian goottilaistyylinen kirkko on rakennettu 1600-luvulla. Se kätkee sisäänsä paitsi upeita taide-esineitä, myös kauniin barokkisisustuksen. Samoiten katsastamisen arvoinen on muutaman minuutin kävelymatkan päässä Santa Mariasta oleva, renessanssityylinen San Nicolásin katedraali.

Vanhan kaupungin sokkeloiset ja kapeat kujat suloisine taloineen houkuttelevat tutkimusretkelle. Kuvassa takana San Nicolásin katedraali.

Vanhan kaupungin sokkeloiset ja kapeat kujat suloisine taloineen houkuttelevat tutkimusretkelle. Kuvassa takana San Nicolásin katedraali.

Näköalaa ihailemaan voi kavuta Monte Benancatil -mäen huipulla olevalle Santa Bárbaran linnoitukselle, joka jakaa kaupungin kahteen osaan. Mikäli kunto ei kestä kiivetä laelle portaita pitkin, ylös pääsee myös hissillä. Linnoituksessa toimii nykyään espanjalaiseen veistostaiteeseen keskittynyt museo.

MARQ ja muut kiinnostavat museot

Alicantessa on useita kiehtovia museoita. Merenrannan lähellä oleva Museo Arqueológico Provincial de Alicante hyödyntää nykyteknologiaa. MARQ esittelee Alicanten historiaa niin mielenkiintoisesti, että se on kaikenikäisten suosiossa. Se onkin valittu vuoden eurooppalaiseksi museoksi. Gravian palatsissa olevassa MUBAG:in taidemuseossa on esillä yli 500 esineen kokoelma 1600-1900-luvuilta. Hienossa rakennuksessa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia. Casa de la Asegurada -museon näyttely puolestaan vaihtuu useamman kerran vuodessa. Museossa on esillä alicantelaisen taiteenkeräilijän laajahko kokoelma.

Golfausta ja vesipuistoretkiä

Golfia harrastaville Alicante on kiinnostava kohde ympäri vuoden, sillä suotuisan ilmaston ansiosta kausi ei keskeydy oikeastaan ollenkaan edes talvella. Tasokkaita kenttiä on paljon, mutta ruuhkia ei tavallisesti lainkaan. Läheiset vesipuistot sekä Palmeralin puisto trooppisine kasveineen ovat mukavia retkikohteita lapsiperheille. Alicantesta on hyvät kulkuyhteydet muualle Espanjaan; esimerkiksi suosittuun Benidormin lomakaupunkiin on matkaa vain 40 kilometriä ja historialliseen Elchen kaupunkiin alle 30 kilometriä.

Jännittävä Tabarcan saari

Yksi Tabarcan saaren rannoista, taustalla Torre de Sant Josep -torni. (kuva: Enrique Íñiguez Rodríguez CC-SA)

Yksi Tabarcan saaren rannoista, taustalla Torre de Sant Josep -torni. (kuva: Enrique Íñiguez Rodríguez CC-SA)

Tabarcan saari on toiminut aikoinaan merirosvojen päämajana. Saarella olevassa kylässä on useita hienoja rakennuksia, kuten Torre de Sant Josep -torni, ja siellä voi myös yöpyä. Rannikko on suojeltu, joten  sukeltamista harrastaville riittää paljon nähtävää. Saarelle on matkaa Alicantesta parikymmentä kilometriä ja sinne pääsee lautalla noin tunnissa.

Matkaan!

Suomesta käsin Alicanteen pääsee ainakin Hispanian ja Tjäreborgin kautta. Lennot voi varata itsekin esimerkiksi Air Finlandilta. Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Matkalinkit

Lennot Hotellit Matkat ja lomat
Aihe: Eurooppa, Golf, Matkakohteet, Rantalomat, Sukellus, Teema
Lisää matkailuvinkki / kommentti