Ähtäri – eläinpuisto, kylpylä ja vaellusreitti vetonauloina

Ähtäri – eläinpuisto, kylpylä ja vaellusreitti vetonauloina

Ähtäri on ehdottomasti tunnetuin eläinpuistostaan mutta Ähtärissä voi myös rentoutua Mesikämmen-kylpylässä ja kuntoilla Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitillä. Ähtärin iskulause ”Aidosti luonnon rauhassa” pitää todella paikkansa: mikäli rauhallisuus arjen hulinan jälkeen houkuttelee, ota suunnaksi Ähtäri.

Ähtärin eläinpuisto – pohjoisen eläimistö yhdessä paikassa

Pöllöpariskunta (Kuva: Aki Suomela CC BY-SA 2.0)

Pöllöpariskunta (Kuva: Aki Suomela CC BY-SA 2.0)


Ähtärin eläinpuistossa asustaa yli 50 eri pohjoisen pallonpuoliskon eläinlajia. Luonnollinen elinympäristö suurimmalle osalle lajeista on kotoisa havumetsävyöhykkeemme. Ähtäri Zoo on vanhin luonnonmukainen eläinpuistomme: Ähtäri avattiin vuonna 1973. Ähtärin eläinpuistossa eläimillä on tilavat ja luonnolliset elinolosuhteet. Hyvien olosuhteiden ansiosta myös eläinten suojelutyö onnistuu: Ähtärissä on saatu lisääntymään esimerkiksi jo luonnosta sukupuuttoon kuollut vesikko. Jos eläinten suojelutyö kiinnostaa, on mahdollista ryhtyä jonkin Ähtärin uhanalaisen eläimen suojelukummiksi.

Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitti – kuntoilua kesäpäivään

Jos reippailuhammasta kolottaa, voi eläinpuiston jälkeen suunnata Arpaisten ulkoilu- ja vaellusreitille. Kolmesta osasta koostuvalta reitiltä löytyy jokaiselle sopiva matka: Kalevin kiekka on pituudeltaan 3,5 kilometriä, Arpajaiskämppä – Saarilammen laavu taas 3,4 kilometriä ja Arpaiskämpältä Arpainen-järvelle 0,4 kilometriä. Arpaiskämppä on alueen keskus, jossa voi myös yöpyä. Arpaiskämpältä löytyy myös puucee, nuotiopaikka ja sauna joen rannasta.

Mesikämmen-kylpylä – kylpylän poreisiin ja hoitoihin rentoutumaan

Joskus villisikaakin väsyttää (Kuva: Aki Suomela CC BY-SA 2.0)

Joskus villisikaakin väsyttää (Kuva: Aki Suomela CC BY-SA 2.0)


Hotelli Mesikämmenen yhteydessä oleva kylpylä voi uida, lillua porealtaassa, ottaa vesihierontaa, saunoa ja kuntoilla kuntopisteessä. Lisäksi etukäteisvarauksella on mahdollista päästä kylpylähoitoihin, kuten esimerkiksi suklaa-, turve- tai lämpöhoitoon. Myös aromaterapiaa ja kasvohoitoja on saatavilla.

Matkalinkit

Hotellit Mökit
Aihe: Kotimaa
Lisää matkailuvinkki / kommentti